Kreetan työ ja huvi

Ajankohtaista

PERUTTU - Lupa selviytyä 10.3.2020


10.01.2020

LUENTO ON VALITETTAVASTI PERUUTETTU!

LIPUN OSTANEET VOIVAT OLLA YHTEYDESSÄ NETTICKETTIIN JA SAAVAT RAHAT SITÄ KAUTTA TAKAISIN.

 

PAHOITTELEMME TILANNETTA!

terv. Merja ja Kreetta

 

 

Elämä ei aina mene niin kuin olemme ajatelleet, se yllättää ja välillä viskoo meitä rajustikin. Läheisen menetys, avioero, potkut, työuupumus tai ihan vaikka vain väsyminen kaikkeen voi pistää meidät äärirajoille. Miten pinnistellä ylös ja eteenpäin? Miten jatkaa elämää? Luovutanko vai onko jotain mistä tarrata kiinni, miten tästä kaikesta selviytyä?

 

10.3. tarjoamme sinulle Seinäjoki-salissa klo 18 alkaen vinkkejä ja omakohtaisia tarinoita, miten selvitä elämää koettelevista rankoista vaiheista. Monet selviämisen avaimet löytyvät sisältä itsestämme, kun vain tiedämme, kuinka ottaa ne käyttöön. Tule kuuntelemaan ja kokemaan, tarjoamme luvan selviytyä.

 

Illan puhujia ovat valmentaja ja kirjailija Ulrika Björkstam sekä, terapeutti, tietokirjailija Miia Moisio. Heillä on kerrottavanaan myös omat selviytymistarinansa.

 

Ulrika Björkstam

Asenteena toiveikkuus

 

Ulrika Björkstam on ratkaisukeskeinen valmentaja, kirjailija ja pidetty luennoitsija, jonka työn keskiössä ovat resilienssi eli muutoskykyisyys sekä itsen johtamisen taidot. Puheenvuoroissaan hän haastaa kuulijansa ajattelemaan, miten kohtaamme muutoksen ja minkälaista tulevaisuutta luomme niin yksilötasolla kuin organisaatioissakin.

 

Elämän muutokset ja odottamattomat tilanteet koettelevat ihmismieltä ja haastavat tapaamme katsoa kohti tulevaa. Mistä toivo kumpuaa? Miten suhtautua tulevaisuuteen toiveikkaasti haastavienkin tilanteiden keskellä?

Ulrika puhuu resilienssistä, jolla tarkoitetaan ihmisen kykyä selviytyä erilaisista haastavista tilanteista ja muutoksista. Se on kykyä ponnahtaa takaisin vaikeidenkin koettelemusten jälkeen. Luennolla saat tietoa, miten tukea ja kehittää tätä kykyä niin itsessä kuin muissakin ihmisissä?

 

Miia Moisio

Miian selviytyminen masennuksen kellarista terapeutiksi ja tietokirjailijaksi

 

T M, pappi, sielunhoidon asiantuntija ja skeematerapeutti Miia Moisio toimii terapeuttina, kouluttajana ja kirjailijana. Hän on kirjoittanut Hidasta elämää -sivustolle vuodesta 2011. Miian esikoisteos Toivon kirja masennuksesta ilmestyi vuonna 2018 ja vuonna 2019 ilmestyi kirja Lupa surra.

 

Surulla on monet kasvot. Se on tunne, joka liittyy menetyksiin. Se tulee, asettuu ihmiseen ja lähtee sitten, kun se on tehnyt työnsä. Se hidastaa, hiljentää, masentaa ja vie voimia. Menetykset ja vastoinkäymiset eivät juurikaan kysy lupaa, eivätkä sopivaa hetkeä. Suru pysäyttää ja anoo kantajaltaan vastauksia, vaikka kysymyksetkin ovat vasta hakusessa. Menetyksen suuruus ja ihmisen persoonallisuus vaikuttavat oleellisesti siihen, milloin ja miten ihminen on valmis käsittelemään surua.

 

Miten löytää voimaa ja lohtua elämän muutosmyllerrysten keskellä. Miia Moisio pohtii kanssamme miten kohdata muutos ja miten löytää voimaa ja työkaluja käsitellä elämän suuria muutoksia, sen mukanaan tuomaa surua tai toisaalta rakkautta. Miia haastaa meitä myös pohtimaan mitä suru tekee? Miltä se tuntuu? Mitä suru oikein todella on? Ja mitä on lupa surra?


Takaisin uutisiin